Skip to content

Logistik trender i 2019 / 2020

04/08/2021

Logistikkområdet har endret seg mye de siste årene, blant annet på grunn av den raske utviklingen innen netthandel. Små lokale operatører konkurrerer nå side om side mot store giganter med større kapital og derfor mulighet til å tilby forbrukerne et større utvalg av varer, til lavere priser og med raskere levering, og samtidig øker kundenes forventninger lynraskt.

For å imøtekomme kundenes forventninger er man nødt til å sikre en god kundeopplevelse, som blant annet innebærer å kunne levere raskere eller til og med fra dag-til-dag. Her ser vi nærmere på elastisitet og digitalisering – to logistiske trender som kan ha positiv innvirkning på den gode kundeoplevelsen og bidra til å redusere risikoen for feil.

Elastisk logistikk

Elastisk logistikk er et nytt konsept, som viser til en virksomhets evne til å utvide og innskrenke den logistiske kapasiteten i forhold til etterspørsel og leveringsmuligheter. Elastisk logistikk gir virksomhetene mulighet til å levere i tide, mens omkostninger holdes nede til tross for økte krav fra kundene. En av de viktigste fordelene ved elastisk logistikk er å kunne tilby bedre kundeopplevelser.

Digital logistikk

Elastisk logistikk og digital logistikk går hånd i hånd. Sentralt for digital logistikk er gjennomsiktighet i forhold til produkttilgjengelighet samt muligheten for valg av forskjellige leveringsformer.

Det er mange fordeler ved å ha en digital logistikk, blant annet:

  • en mer dynamisk, sikker og interaktiv forsyningskjede
  • bedre tilgang til data og informasjon i sanntid
  • økt kontroll, synlighet og samarbeid

Det er utveksling av informasjon og data som er nøkkelen til digital og elastisk logistikk. Mange virksomheter er allerede digitale, og enda flere er på vei.

Book et møte med Apport

Trenger du sparring for å lære mer om hva din bedrift trenger, enten det er en dedikert WMS eller om du kan fortsette å bruke din gjeldende ERP-system? Du kan velge å bli ringt opp, få et møte online eller et besøk i din bedrift, og du kan velge dato.

Då kan du välja att bli uppringd, får ett besök på ditt företag, eller hålla ett online-möte och du väljer datum.

4 kollegaer mænd på et lager

Vil du optimere dit lager med 30%?

1.000+ andre virksomheder får ugentligt vores bedste råd og viden om lagerstyring og optimering.

Så hvad venter du på?
Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv klogere på hvordan du effektiviserer din logistik.